Mirë se vini
Kërko:  në:  
   
Skip Navigation Links

 Shërbimet elektronike 

 

 

 NJOFTIME

Njoftime muaji Janar 2014

Datë 17.01.2014 – Njoftim për marrje ambjentesh me qera DRT Lezhë
Drejtoria Rajonale Tatimore Lezhë,kërkon të marrë me qera ambiente për zyra me sipërfaqe jo më të vogël se 750 m2 , të hipotekuar.

Për më tepër....

Njoftime muaji Dhjetor 2013

Njoftim datë 31.12.2013 - Njoftim për shpalljen e vëndeve të lira të punës
Në zbatim të nenit 19 dhe 20 të Ligjit Nr. 9920, datë 19.05.2008 “Për procedurat tatimore në Republikën e Shqipërisë”, i ndryshuar, dhe neni 13, i Ligjit Nr. 8549, datë 11.11.1999 “Statusi i nëpunësit civil”, i ndryshuar, në VKM Nr.231, datë 11.05.2000, i ndryshuar, si dhe pika 6 në Vendimin Nr. 1184, datë 20.08.2008 “Për përcaktimin e procedurave të rekrutimit e të emërimit,të afateve të kalimit nga një nivel më i ulët në një nivel më të lartë karriere dhe për marrjen e masave disiplinore për punonjësit e Administratës Tatimore Qëndrore”, i ndryshuar, Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve shpall konkursin për vendet e lira si më poshtë:
Për më tepër.....

Njoftim datë 31.12.2013 - Shpallen rezultatet përfundimtare të konkurimit për pozicionet e lira të shpallura në administratën tatimore.
Komisioni Ad HoC shpall listën e kandidatëve me rezultatet përfundimtare të testimeve të zhvilluar për konkursin e shpallur të vendeve të lira të punës për kategoritë A, B, C1, C2 dhe C3.
Për më tepër.....

Njoftim datë 27.12.2013 - Shpallet lista e kadidatëve fitues në testimin me shkrim.Testimi me gojë do të zhvillohet nesër më datë 28.12.2013 për Tiranën në oren 9 dhe për rrethet në oren 12.
Komisioni Ad HoC shpall listën e kandidatëve fitues të testimit me shkrim të zhvilluar më datë 24.12.2013 përkonkursin e shpallur të vendeve të lira të punës për kategorit ë A, B, C1, C2 dhe C3.
Për më tepër.....

Njoftim Datë 25.12.2013 - Përgjigjet e tezave të testimit me shkrim për pozicionet e kategorisë A, B, C1, C2 dhe C3.
Komisioni Ad HoC publikon përgjigjet e tezave të testimit me shkrim për pozicionet e kategorisë A, B, C1, C2 dhe C3.
Për më tepër.....

Njoftim Datë 24.12.2013 - Zbulohet skemë e re mashtrimi me TVSH-në. Dëmi i llogaritur 2.5 milionë Euro.
Sot, më datë 24.12.2013, nga Prokuroria e Rrethit Gjyqësor Kukës është kryer përfundimi i hetimeve dhe është vendosur kalimi për Gjykim i procedimit penal në ngarkim të 25 të pandehurve, të akuzuar se në bashkëpunim kanë kryer veprat penale të “Mashtrimit” parashikuar nga neni 143/2 i K.Penal, “Fallsifikimi i vulave, stampave apo formularëve” e kryer në bashkëpunim parashikuar nga neni 190/2 i K.Penal, dhe veprën penale të “Fshehjes së të ardhurave” parashikuar nga neni 180 i K.Penal.
Për më tepër.....

Njoftim datë 21.12.2013- PER SHPALLJEN E DATAVE DHE LISTAVE TE KONKURENTEVE TE KUALIFIKUAR PER KONKURSET E VENDEVE TE LIRA TE PUNES.
Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve shpall datën e konkurimit si dhe vendin per zhvillimin e testimit sipas njoftimit bashkëngjitur.
URDHËR PËR ZHVILLIMIN E TESTIMIT PËR PUNONJËSIT E KATEGORISË A, B, C1, C2 DHE C3 Mbështetur në Ligjin nr. 9920, datë 19.05.2008 “Për procedurat tatimore në republikën e Shqipërisë”, i ndryshuar,nenit 13 të Ligjit nr. 8549, datë 11.11.1999 “Statusi i nëpunësit civil”,i ndryshuar, në VKM nr. 1184, datë 20.08.2008 “Për përcaktimin e procedurave të rekrutimit e të emërimit, të afateve të kalimit nga një nivel më i ulët në një nivel më të lartë karriere dhe për marrjen e masave disiplinore për punonjësit e Administratës Tatimore Qëndrore”, i ndryshuar.
Për më tepër.....

Njoftim datë 19.12.2013 - Kryeministri z.Edi Rama dhe Drejtori i Përgjithshëm i Tatimeve prezantojnë paketën e re fiskale.
Drejtor i Përgjithshëm i Tatimeve znj.Brisida Shehaj shoqëroi sot Kryeministrin z.Edi Rama në zonën e Don Boskos në Tiranë, ku Kryeministri vizitoi disa biznese të vogla për t'i njohur dhe shpjeguar efektet e ndryshimeve të reja fiskale për këtë biznes, në buxhetin e tyre personal. Në bashkëbisedim me ta, Kryeministri sqaroi në shifra konkrete përfitimet nga heqja e taksës dhe ulja e tatim fitimit për biznesin e vogël, çka do t'i lehtësonte njëherësh edhe nga barra burokratike.
Për më tepër.....

Njoftim datë 18.12.2013 - Zbulohet skemë e re mashtrimi me TVSH me një dëm prej 26 milione USD.
Nga hetimet e kryera nga Drejtoria e Hetimit Tatimor, në Drejtorinë e Përgjithshme të Tatimeve, në bashkëpunim me Task-Forcën e Prokurorisë së Rrethit Gjyqesor Tiranë, u finalizua me sukses një operacion në fushën e mashtrimit me tatimet, duke miratuar vendimet e arrestit me burg në Gjykatë për disa shtetas, administrator të disa subjekteve të cilët kanë arritur të përfitojnë një vlerë prej 26 milionë dollarësh në dëm të shtetit.
Për më tepër.....

Njoftim datë 17.12.2013 - Shpallet lista e konkurrentëve të skualifikuar
Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve shpall listën e personave, të cilët janë skualifikuar pas verifikimit të dokumentacionit të dorëzuar personalisht apo në rrugë postare.
Lista e konkurrentëve të skualifikuar

Njoftim date 10.12.2013 - Zhvillohet në Durrës Java e informimit fiskal
Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve në bashkëpunim me Fakultetin e Biznesit në Universitetin “Aleksandër Moisiu” në Durrës, filluan Javën e informimit fiskal për qytetarët dhe tatimpaguesit e qytetit të Durrësit.
Për më tepër.....

Njoftime muaji Nentor 2013

Njoftim date 05.11.2013- Administrata Tatimore realizon planin e te ardhurave per muajin Tetor ne masen 106%
Administrata Tatimore realizon planin e te ardhurave per muajin Tetor ne masen 106%, duke arketuar rreth 1.2 mld leke (12 milone dollarë) më shumë se muaji Shtator 2013.
Për më tepër.....

Njoftime muaji Tetor 2013

Njoftim date 31.10.2013 - Njoftim per shpalljen e vendeve te lira te punes
Në zbatim të nenit 19 dhe 20 të Ligjit Nr. 9920, datë 19.05.2008 “Për procedurat tatimore në Republikën e Shqipërisë”, i ndryshuar, dhe neni 13, i Ligjit Nr. 8549, datë 11.11.1999 “Statusi i nëpunësit civil”, i ndryshuar, në VKM Nr.231, datë 11.05.2000, i ndryshuar, si dhe pika 6 në Vendimin Nr. 1184, datë 20.08.2008 “Për përcaktimin e procedurave të rekrutimit e të emërimit,të afateve të kalimit nga një nivel më i ulët në një nivel më të lartë karriere dhe për marrjen e masave disiplinore për punonjësit e Administratës Tatimore Qëndrore”, i ndryshuar, Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve shpall konkursin për vendet e lira si më poshtë:
Për më tepër.....

Njoftim 24 Tetor 2013 - Takim ne Dhomen Amerikane te Tregtise
Drejtori i Përgjithshëm i Tatimeve, Zj. Brisida Shehaj u takua me përfaqësuesit e Dhomës Amerikane të Tregtisë, të kryesuar nga Presidenti z.Mark Crawford dhe Drejtorin Ekzekutiv znj Floreta Luli - Faber, Drejtoren e Komitetit Ligjor dhe të Tatimeve Znj Ardjana Shehi dhe Zyrtarin Ekonomik /Komercial të Ambasadës së SHBA në Tiranë Z. Donald Braun.
Për më tepër.....

Njoftim 23 Tetor 2013 - Pezullohen nga detyra dhe kallzohen për ndjekje penale në Prokurorinë e Tiranes 8 ish-drejtues dhe inspektorë tatimorë në Drejtorinë Rajonale Tatimore Tiranë
Me kërkesë të Drejtorit të Përgjithshëm të Tatimeve, Drejtoria e Auditit të Brendshëm në Ministrinë e Financave ka audituar procedurat e rimbursimit të TVSH-së në Drejtorinë Rajonale Tatimore Tiranë për periudhën Qershor – Tetor 2013. Faktet dhe elementët e zbuluar plotësojnë elementët e veprës penale “vjedhje e kryer duke shpërdoruar detyrën”, vepër kjo e kryer në bashkëpunim, të parashikuara nga neni 135 si dhe nenet 25 dhe 26 të Kodit Penal. Shuma e vjedhjes së shkaktuar është 515 455 275 lekë.
Për më tepër.....

Njoftim 23 Tetor 2013 - PAGIMI I TATIMEVE - DETYRIM QYTETAR Fushatë sensibilizuese për qytetarët dhe bizneset
Drejtoria e Përgjithshmë e Tatimeve në bashkëpunim me Fakultetin Ekonomik, Universiteti Tiranë, ka organizuar nga data 21 -26 Tetor 2013, Javën e Informimit Fiskal me moton "Pagimi i Tatimeve - Detyrim Qytetar".
Për më tepër.....

Njoftim 4 Tetor 2013 - Drejtorja e Pergjithshme Zj.Brisida SHEHAJ merr pjese ne takimin e hapur me biznesin "Dialog, pergjegjesi, partneritet".
Drejtorja e Pergjithshme e Tatimeve, Zj.Brisida SHEHAJ mori pjese sot ne takimin e organizuar nga Ministria e Ekonomise me perfaqesues te biznesit me temen "Dialog, pergjegjesi, partneritet". Ne kete takim moren pjese Kryeministri z.Edi Rama, Ministri i Financave z.Shkelqim Cani dhe Ministri i Ekonomise z.Arben Ahmetaj. Drejtorja e Pergjithshme mbajti nje fjalim pershendetes ndaj perfaqesuesve te biznesit ku nder te tjera theksoi se "detyra e saj eshte qe te vendos administraten tatimore ne sherbim te biznesit, qe zhvillohet brenda kuadrit ligjor dhe te drejtoj luften kunder evazionit e korrupsionit pa asnje kompromis". Ajo nenvizoi faktin se ndryshimi qe duam qe te gjithe kalon nepermjet dialogut, pergjegjesise te gjithsecilit ne raport me ligjin, partneritetit ne sherbimin tuaj dhe te vendit njekohesisht. Ajo shprehu bindjen se administrata do te jete forca e shembullit dhe jo shembullim i forces ne raport me biznesin.
Për më tepër.....

Njoftime muaji Gusht 2013

Njoftim date 09.08.2013- Administrata Tatimore - Cikel takimesh prezantuese dhe informuese me operatoret turistike ne te gjithe vendin
Ne zbatim te Planit Operacional te Pembushjes 2013, Administrata Tatimore ka zhvilluar nje sere takimesh me operatoret turistike qe zhvillojne aktivitetin e tyre ekonomik ne Sarande, Vlore, Shengjin, Divjake, Pogradec, Velipoje, Gjirokaster etj..
Për më tepër.....

Njoftime muaji Korrik 2013

Njoftim date 31.07.2013 - Ndryshim i pages minimale dhe maksimale per efekt te llogaritjes se kontributeve te sigurimeve shoqerore dhe shendetesore
Ju kujtojmë se në zbatim të Vendimit Nr.581, datë 17.07.2013, të Këshillit të Ministrave “Për disa ndryshime dhe shtesa në Vendimin Nr.1114, datë 30.7.2008 të Këshillit të Ministrave, i botuar në Fletoren Zyrtare Nr.125, datë 30.07.2013, duke filluar nga data 1 Gusht 2013 e ne vazhdim, paga minimale mujore, për efekt të llogaritjes së kontributit të sigurimeve, shoqërore e shëndetësore, do të jetë jo më pak se 19.026 (nentembedhjete mije e njezet e gjashte) lekë, ndërsa paga maksimale mujore të jetë 95.130 (nentedhjete e pese mije e njeqind e tridhjete) lekë.
Për më tepër.....

Njoftim date 26.07.2013 - Per ndryshimin e pages minimale per te punesuarit ne shkalle vendi
Ju njoftojme, ne baze te Vendimit nr. 573, datë 3.7.2013, “Per percaktimin e pages minimale ne shkalle vendi”, duke filluar nga muaji Korrik 2013 e ne vazhdim, paga bazë minimale mujore, për punonjësit në shkallë vendi, eshte 22.000 ( njezet e dy mije ) leke.
Për më tepër.....

Njoftim date 25.07.2013 - Kujtese ne lidhje me shtyrjen e afatit te zbatimit te Ligjit nr. 10418, date 21.04.2011, “Per legalizimin e kapitalit dhe faljen e nje pjese te borxhit tatimor dhe doganor” deri ne 31.12.2013
Ju kujtojme qe afati i zbatimit te Ligjit nr. 10418, date 21.04.2011, “Per legalizimin e kapitalit dhe faljen e nje pjese te borxhit tatimor dhe doganor”, gjate se ciles mund te ushtroni te drejten e perfitimit nga legalizimi I kapitalit dhe falja e nje pjese te borxhit tatimor dhe doganor eshte deri ne 31.12.2013.
Për më tepër.....

Njoftim date 25.07.2013 - Kujtese per depozitimin e Vendimit te Asamblese se ortakeve.
Ju kujtojme qe bazuar ne nenin 33/1 te Ligjit 8438, date Datë 28.12.1998, “Per tatimin mbi te ardhurat”, i ndryshuar, afati perfundimtar per depozitimin prane Drejtorise Rajonale, subjekt i se ciles jeni, te vendimit per miratimin e rezultatit vjetor dhe destinimin e fitimit eshte data 31 Korrik 2013, per subjektet te cilat kane pergjegjesine tatimore te tatimit mbi fitimin.
Për më tepër.....

Njoftim date 15.07.2013 - NJOFTIM MBI MOSFUNSKIONIMIN E FAQES SE WEB-it TE DREJTORISE SE PERGJITHSHME TE TATIMEVE
Drejtoria e Pergjithshme e Tatimeve njofton te gjithe tatimpaguesit se per shkak te nje problemi teknik faqja e saj e web-it, momentalisht eshte jashte funksionimit.
Për më tepër.....

Njoftim date 12.07.2013 - Pergenjeshtrim i Njoftimit te transmetuar ne Top-Channel ne lidhje me Kompanine “Armo "
Drejtoria e Pergjithshme e Tatimeve pergenjeshtron lajmin e transmetuar gjate dites se djeshme 11 Korrik 2013 ne televizionin Top-Channel ne lidhje Kompanine “Armo” dhe informon publikun dhe mediat per procedurat e zbatuara ne kete rast: Drejtoria e hetimit tatimor ne DPT ne zbatim te detyrave te saj funksionale ka monitoruar aktivitetin e shoqerise duke verifikuar dokumentacionin e levizjes se mallit.
Për më tepër.....

Njoftime muaji Maj 2013

Njoftim date 23.05.2013 - Administrata tatimore - Thirrje sektoreve me rrisk
STRATEGJIA E PERMBUSHJES VULLNETARE - ADMINISTRATA TATIMORE THIRRJE SEKTOREVE ME RISK Në vazhdën e dialogut të përbashkët me tatimpaguesit, për rritjen e shkallës së informimit të tyre, ofrimit të asistencës në kuptim të detyrimeve ligjore, shërbimit në përmbushje sa më të lartë të detyrimeve të tyre fiskale, Administrata Tatimore iu ka drejtuar një thirrje të gjithë tatimpaguesve të sektorëve të përcaktuar me risk në dokumentat e saj strategjik për vitin 2013.
Për më tepër.....

Njoftim date 10.05.2013 - Zbatimi i strategjise se permbushjes vullnetare - Rezultate te larta ne mbledhjen e te ardhurave per 4-mujorin 2013
Zbatimi i Strategjise se Permbushjes dhe menyra e re e Planifikimit Operacional per vitin 2013 ka sjelle rezultatet pozitive ne menyre rritese ne plotesimin e objektivave te Administrates Tatimore: rritje te nivelit te vetedeklarimit te tatimpaguesve, ngritjen e nivelit te sherbimeve per tatimpaguesit, maksimizimin e mbledhjes se tatimeve dhe detyrimeve te tjera tatimore te tatimpaguesve per te plotesuar objektivat e vendosura nga Qeveria Shqiptare.
Për më tepër.....

Njoftime muaji Prill 2013

Data 30.04.2013 - Pagat deri ne 30.000 leke, perjashtohen nga Tatimi mbi te ardhurat nga punesimi -
Duke filluar nga data 1 Maj 2013, pagat deri ne 30.000 leke do te perjashtohen nga Tatimi mbi te Ardhurat nga Punesimi. Ne zbatim te Ligjit 8438, date 28.12.1998 “Per tatimin mbi te ardhurat”, i ndryshuar, Tatimi mbi te Ardhurat nga Punesimi do te zbatohet per pagat mbi 30.000 leke.
Për më tepër.....

Data 29.04.2013 - Sherbime Cilesore ndaj Tatimpaguesve - Administrate Tatimore e Perkushtuar
Administrata Tatimore prej kohësh i ka kushtuar vëmendeje të veçantë rritjes së nivelit dhe cilësisë së shërbimit ndaj tatimpaguesve dhe qytarëve që drejtohen.
Për më tepër.....

Njoftim i dates 29.04.2013 - Deklarimi vjetor i te ardhurave nga individet - Kujtese per afatin e deklarimit dhe pageses Per te gjithe individet, te cilet kane detyrim ligjor deklarimin e te ardhurave te vitit 2012!
Ne zbatim te detyrimit tuaj ligjor per te deklaruar Formularin e Deklarates individuale vjetore te te ardhurave te vitit 20121, duke klikuar ne linkun Deklarimi Personal ne rubriken Sherbimet elektronike, ne faqen e internetit te Administrates Tatimore www.tatime.gov.al, ju mund ta shkarkoni, ta plotesoni kete formular dhe ta dorezoni dorazi ose me poste ne adrese te Drejtorise Rajonale me te afert me vendbanimin tuaj, ose mund ta plotesoni ate ne menyre elektronike.Afati i fundit per deklarimin dhe pagesen e Tatimit mbi te ardhurat individuale per vitin 2012, eshte data 30 Prill 2013
Per cdo ndihme, informacion apo asistence ju mund te drejtoheni prane zyrave te Sherbimit ndaj Tatimpaguesve ne cdo Drejtori Rajonale. Punonjesit e Sherbimit ndaj Tatimpaguesve do t’ju ofrojne sherbim cilesor dhe te kualifikuar.
Deklaro......

3 Prill 2013 - Tatimet, bilanc pozitiv për 3-mujorin. Mblidhen nga taksat 11 milionë USD më shumë se në vitin 2012
Gazeta e perditshme “PANORAMA”, ka botuar nje shkrim mbi ecurine positive te Administrates Tatimore ne mbledhjen e te Ardhurave per tremujorin e pare te vitit 2013, duke shprehur tendencen pozitive ne rritjen e te ardhurave te mbledhura, krahasuar me nje vit me pare. Me poshte po japim te plote artikullin e botuar ne Gazeten “PANORAMA”
Për më tepër.....

Njoftime muaji Mars 2013

Njoftim 01.03.2013 - Thirrje per tatimpaguesit qe nuk kane deklaruar sakte te ardhurat e tyre
Administrata Tatimore, nëpërmjet teknikave bashkëkohore të analizave të riskut, ka analizuar në mënyrë të detajuar deklarimet e xhiros të tatimpaguesve që operojnë aktivitete në sektorët ekonomikë të Hoteleri Turizmit, shërbimeve shëndetsore private dhe ndërtimit me fonde publike.
Për më tepër.....

Njoftime muaji Shkurt 2013

Njoftim date 25.02.2013: Administrata Tatimore ofron dy sherbime te reja per tatimpaguesit: “E-Payment” dhe “mTax” – do te ulin ndjeshem kostot administrative te biznesit
Administrata tatimore prezantoi sot venien ne jete te dy sherbimeve bashkekohore, ne funksion dhe sherbim te tatimpaguesve, “E-payement” - Pagesa elektronike dhe “mTax” - Mobile Tax. Ne Drejtorine e Pergjithshme te Tatimeve u zhvillua sot ceremonia e prezantimit te ketyre dy projekteve shume te rendesishme, ne zbatim te Programit te Qeverise “Shqiperia Digjitale”. Ne kete ceremoni mori pjese Shkelqesia e Tij Z.Sali Berisha Kryeminister i Shqiperise, Z.Ridvan Bode Minister i Financave, perfaqesues te Dhomave te tregetise, perfaqesues te Shoqates se Bankave, perfaqesues te bankave te nivelit te dyte qe operojne ne Shqiperi si dhe te ftuar te tjere.
Për më tepër.....

Njoftim date 21.02.2013 - Njoftim per tatimpaguesit e regjistruar dhe individet e interesuar te Drejtorise Rajonale Tatimore Tirane, per riorganizimin e menyres se funksionimit te Qendres se Sherbimit per Tatimpaguesit
Ju njoftojme qe duke filluar nga data 1 Mars 2013, me qëllim ofrimin e një shërbimi sa më cilesor, korrekt dhe profesional për tatimpaguesit e regjistruar dhe individët, si dhe shfrytëzimin dhe organizimin në mënyrë sa më eficente të orarit zyrtar të punës, për përgatitjen dhe përpunimin brenda afateve të përcaktuara, në zbatim të Legjislacionit tatimor në fuqi, të përgjigjeve të kërkesave të paraqitura, do të riorganizohet mënyra e funksionimit në Qendrën e Shërbimit për Tatimpaguesit e DRT Tiranë, si më poshtë vijon:
Për më tepër.....

Njoftim date 18.02.2013 - DIALOGU I MENAXHIMIT NE ADMINISTRATEN TATIMORE – SHERBIME CILESORE NDAJ TATIMPAGUESVE, PERMBUSHJE VULLNETARE ME E LARTE
Drejtues e menaxhere rajonale te Administrates Tatimore, po marrin pjese per here te pare, ne nje dialog te gjere me Drejtorine e Pergjithshme te Tatimeve mbi dokumentat Strategjike te saj, Planet Operacionale dhe risite qe sjellin. Ne keto diskutime ka marre pjese Drejtori i Pergjithshem i DPT-se, z.Gazmir SPAHIJA dhe drejtues te larte te Administrates.
Për më tepër.....

Njoftim date 15.02.2013 - DIALOGU ME TATIMPAGUESIT NE ADMINISTRATEN TATIMORE, SHERBIME CILESORE NDAJ TATIMPAGUESVE, PERMBUSHJE VULLNETARE ME E LARTE. Takim i Drejtorit te Pergjithshem te Tatimeve z.Gazmir SPAHIJA me perfaqesues te Dhomes Amerikane te Tregtise
Sot, në ambjentet e Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve, u zhvillua një takim mes Drejtorit të Përgjithshëm të Tatimeve, Z.Gazmir Spahija dhe stafit te tij dhe përfaqësuesëve të Dhomës Amerikane të Tregëtisë. Gjatë këtij takimi u diskutua mbi frymën bashkëpunuese të Administratës Tatimore të Shqipërisë me komunitetin e biznesit duke parashtruar një dialog transparent dhe të sinqertë mes palëve.
Për më tepër.....

Njoftime muaji Janar 2013

Njoftim date 23.01.2013 - Strategjia e re e Administrates Tatimore - Lufta kunder evazionit fiskal dhe mospajtueshmerise: Zbulohet nje skeme evazioni fiskal ne sektorin e ndertimit, ndalohet nga Prokuroria evazionisti.
Drejtoria e Hetimit Tatimor ne Drejtorine e Pergjithshme te Tatimeve, ne bashkepunim te ngushte me Prokurorine e Pergjithshme, bene te mundur ndalimin e shtetasit kosovar Ismet Syla, administrator i subjektit “Dielli – I.I.B”, i regjistruar ne DRT Kukes dhe me aktivitet te deklaruar ne QKR ne fushen e ndertimi, si evazor fiskal.
Për më tepër.....

Njoftim date 14.01.2013 -Kujtese per afatin dhe menyren e dorezimit te Listepagesave te kontributeve te sigurimeve shoqerore dhe shendetesore si dhe Formulareve te ndryshimit te numrit te punonjesve.
Ju kujtojme se ne zbatim te Ligjit nr.9920 date 19.05.2008, “Per Procedurat tatimore” i ndryshuar si dhe te VKM, nr.55, date 3.2.2010, “Për deklarimin e detyrueshëm të deklaratave tatimore dhe të dokumenteve të tjera tatimore, vetëm nëpërmjet formës elektronike”, periudha tatimore Dhjetor 2012, eshte periudha e fundit per te cilen ju keni detyrimin per te dorezuar prane Administrates Tatimore Qendrore, listepagesat e kontributeve te sigurimeve shoqerore dhe shendetesore Esig-025 dorazi dhe elektronikisht. Afati i fundit i dorezimit eshte data 20 Janar 2013. Duke filluar nga periudha tatimore Janar 2013, deklarimi i Listepagesave Esig 025 dhe Formulareve te ndryshimit te numrit te punonjesve Esig 027 do te kryhet vetem ne menyre elektronike.
Për më tepër.....

Njoftime muaji Dhjetor 2012

Njoftim date 5.12.2012 -Drejtori i Pergjithshem e Tatimeve Z.Gazmir Spahija priti ne nje takim perfaqesues te Shoqates se Importuesve te Fruta Perimeve.
Administrata Tatimore ne zbatim te Planit Strategjik te saj dhe te Strategjise se Permbushjes Vullnetare 2012 -2015, e shikon bashkepunimin me grupet e interesit dhe te shoqatave te biznesit si nje element te rendesishem ne realizimin e misionit dhe qellimeve te saj strategjike...
Për më tepër.....

Njoftime muaji Nentor 2012

Njoftim date 12.11.2012 -Administrata Tatimore vlerësohet per sherbimet elektronike nga raport progresi per vitin 2012 per SME-te, i Komisionit Europian per Industrine dhe Ndermarrjet.
Administrata tatimore vlerësohet si një shembull i mirë për Shqipërinë, në Rapotin për SME-të për vitin 2012, i Komisionit Europian për Ndërmarrjet dhe Industrinë. Ky raport vjetor ndihmon në kuptimin e trendit aktual të politikave qeverisëse në ndihmë të Ndërmarrjeve të vogla dhe të mesme. Ky raport ndërtohet mbi indikatorët e Aktit të Biznesit të Vogël (Small Business Act, SBA), të lancuar nga Komisoni Europian..
Për më tepër.....

Njoftime muaji Shtator 2012

Njoftim date 14.09.2012 -Zhvillohet ceremonia mbyllese e Projektit "Mbeshtetje per realizimin e Planit Strategjik te DPT-se per periudhen 2008-2012
Ne ambjentet e Drejtorise se Pergjithshme te Tatimeve, u zhvillua sot Ceremonia Mbyllese e Projektit te Asistences per “Mbeshtetje ne realizimin e Planit Strategjik te DPT-se per periudhen 2008-2012”, e realizuar nga Administrata Tatimore Suedeze, nepermjet financimit te Agjencise Nderkombetare per Zhvillim SIDA dhe Qeverise Suedeze. Ne ceremoni moren pjese zj. Mimoza Kalia, zv.drejtoreshe e Pergjithshme dhe drejtuese e projektit per Administraten Tatimore Shqiptare, zj.Lisa Fredriksson, Konsulle ne Ambasaden Suedeze dhe pergjegjese per Seksionin e Bashkepunimit per Zhvillim, z. Jan Olsson, Drejtues Projekti i SIDA-s si dhe pjesmarres ne zhvillimet e projektit.
Për më tepër.....

Njoftim date 13.09.2012 - VIZITE E SUKSESSHME E DREJTORIT TE PERGJITHSHEM TE TATIMEVE Z.GAZMIR SPAHIJA DHE STAFIT TE DPT NE KOSOVE
Ne daten 7 Shtator 2012, Drejtori i Pergjithshem i Tatimeve Z.Gazmir Spahija dhe nje ekip zyrtar i Administrates tatimore, zhvilluan nje vizite zyrtare ne Kosove, ne Agjensine Tatimore te Kosoves.Kjo vizite, e zhvilluar ne Prizren, ne 100 vjetorin e Pavaresise, u kulmua me nenshkrimin e Marreveshjes se Bashkepunimit midis dy administratave tatimore.
Për më tepër.....

Njoftim date 07.09.2012 - NENSHKRUHET MARREVESHJE BASHKEPUNIMI MIDIS ADMINISTRATES TATIMORE SHQIPTARE DHE AGJENSISE TATIMORE TE KOSOVES
Në kuadër të bashkëpunimit dypalësh mes Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve dhe Administatës Tatimore të Kosovës, sot në datë 7 Shtator 2012, në 100 vjetorin e Pavaresise dhe ne qytetin simbol te historise Prizren, u organizua takimi për nënshkrimin e Marrëveshjes së Bashkëpunimit mes Delegacionit të Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve të Shqipërisë, kryesuar nga Z.Gazmir Spahija, Drejtor i Përgjithshëm dhe Administratës Tatimore të Kosovës, kryesuar nga Z. Behxhet Haliti,Drejtor i Përgjithshëm.
Për më tepër.....

Njoftim date 05.09.2012 – Deklarimi vjetor i te ardhurave nga individet
Per te gjithe individet, te cilet kane detyrim ligjor deklarimin e te ardhurave te vitit 2011!

Ne zbatim te detyrimit tuaj ligjor per te deklaruar Formularin e Deklarates individuale vjetore te te ardhurave te vitit 2011, duke klikuar ne linkun
Deklarimi Personal ne rubriken Sherbimet elektronike, ne faqen e internetit te Administrates Tatimore www.tatime.gov.al, ju mund ta shkarkoni, ta plotesoni kete formular dhe ta dorezoni dorazi ose me poste ne adrese te Drejtorise Rajonale me te afert me vendbanimin tuaj, ose mund ta plotesoni ate ne menyre elektronike.
Per cdo ndihme, informacion apo asistence ju mund te drejtoheni prane zyrave te Sherbimit ndaj Tatimpaguesve ne cdo Drejtori Rajonale. Punonjesit e Sherbimit ndaj Tatimpaguesve do t’ju ofrojne sherbim cilesor dhe te kualifikuar.
Administrata Tatimore ju mirepret.


Njoftime muaji Gusht 2012

Njoftim date 22.08.2012 - Mbi kontrollet e kryera nga strukturat e Hetimit Tatimor ne DPT ne bashkepunim me Sektorin Kunder Krimit Ekonomik-Financiar ne subjektet me aktivitet “Import, prodhim dhe tregtim floriri”
Gjate kontrolleve ne 63 subjekte, jane kryer 9 sekuestrime per nje sasi prej 3030gr flori, 4538gr argjend dhe 2841.2 gr serme si dhe 4 konfiskime per “Mallra te pashoqëruara me dokumente tatimore”
Për më tepër.....


Njoftime muaji Korrik 2012

Njoftim date 31.07.2012 - Vendim Nr. 445, date 11.07.2012 "Per percaktimin e pages minimale ne shkalle vendi"
Në mbështetje të nenit 100 të Kushtetutës, të nenit 111 të ligjit nr. 7961, datë 12.7.1996 “Kodi i Punës i Republikës së Shqipërisë“, dhe të nenit 4 të ligjit nr. 10 405, datë 24.3.2011 “Për kompetencat në caktimin e pagave dhe shpërblimeve”, me propozimin e Ministrit të Punës, Çështjeve Sociale dhe Shanseve të Barabarta dhe të Ministrit të Financave, Këshilli i Ministrave vendosi:
Për më tepër.....

Njoftim datë 25.07.2012 - Kujtese per tatimpaguesit ne lidhje me depozitimin e vendimit per miratimin e rezultatit vjetor dhe destinimin e fitimit
Ju kujtojme qe bazuar ne nenin 33/1 te Ligjit 8438, date Datë 28.12.1998, “Per tatimin mbi te ardhurat”, i ndryshuar, afati perfundimtar per depozitimin prane Drejtorise Rajonale, subjekt i se ciles jeni, te vendimit per miratimin e rezultatit vjetor dhe destinimin e fitimit eshte data 31 Korrik 2012, per subjektet te cilat kane pergjegjesine tatimore te tatimit mbi fitimin.
Për më tepër.....

Njoftim datë 20.07.2012 - Për vazhdimin e dorëzimit edhe në formë shkresore të listëpagesave dhe pasqyrave për ndryshimin e numrit të punonjësve
Njoftohen tatimpaguesit qe dorezimi edhe ne në formë shkresore i listëpagesave si dhe i formulareve te ndryshimit te numrit te punonjesve do te vazhdoje edhe per periudhat tatimore pas Qershor 2012, brenda afateve ligjore, krahas deklarimit elektronik te ketyre te dhenave.
Per cdo pyetje apo informacion ju mund te kontaktoni me Drejtorite apo Sektoret e Sherbimit ndaj tatimpaguesve ne te gjitha Drejtorite Rajonale tatimore.
Për më tepër.....

Njoftim datë 09.07.2012 - Ndryshim i pages minimale dhe maksimale per efekt te llogaritjes se kontributeve te sigurimeve shoqerore dhe shendetesore
Ju kujtojmë se në zbatim të Vendimit Nr.414, datë 27.06.2012, të Këshillit të Ministrave “Për disa ndryshime dhe shtesa në Vendimin Nr.1114, datë 30.7.2008 të Këshillit të Ministrave, i botuar në Fletoren Zyrtare Nr.78, datë 09.07.2012, duke filluar nga data 1 Korrik 2012 e ne vazhdim, paga minimale mujore, për efekt të llogaritjes së kontributit të sigurimeve, shoqërore e shëndetësore, do të jetë jo më pak se 18.295 (tetembedhjete mije e dyqind e nentedhjete e pese) lekë, ndërsa paga maksimale mujore të jetë 91.475 (nentedhjete mije e katër qind e shtatedhjete e pese) lekë.
Për më tepër.....

Njoftim datë 13.07.2012 - Drejtori i Pergjithshem i Tatimeve z.Gazmir Spahija, merr pjese ne Asamblene e 16 te IOTA-s ne Oslo te Norvegjise
Në Oslo, të Norvegjisë më datat 5-6 korrik 2012, u takuan në Asamblenë e 16–të të Përgjithshme të Organizatës Intra-Europiane të Administratave Tatimore (IOTA), Drejtuesit e Administratave Tatimore të 46 vëndeve anëtare të IOTA-s dhe 11 organizatave ndërkombëtare e organizuar me mbështjetjen e Presidencisë së Administratës Tatimore Norvegjeze, ku morën pjesë 180 delegatë të administratave tatimore, zyrtarë të niveleve të larta të qeverisë Norvegjeze, Bashkimit Europian, Organizatës për Bashkëpunim dhe Zhvillimin Ekonomik, Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe përfaqësues të tjerë të organizatave ndërkombëtare.
Për më tepër.....

Njoftim date 03.07.2012 - ZBULOHET SKEMË MASHTRIMI ME TVSH-NË NGA DREJTORIA E HETIMIT TATIMOR
Drejtoria e Hetimit Tatimor, pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve, pas një hetimi disamujor, në subjekte që merren me grumbullimin dhe tregtimin e skrapit, ka mundur të zbulojë nje skemë të mashtrimit me TVSH-në, nga disa subjekte tregtare.
Për më tepër.....

Datë 06.07.2012 – Njoftim per marrje ambjentesh me qera DRT Kukes
Drejtoria Rajonale Tatimore Kukes, pasi kreu te gjithe procedurat dhe shqyrtoi ofertat e paraqitura nga subjektet e interesuara, te cilet ofronin objekte me qera per zyra per Drejtorine Rajonale Tatimore Kukes, vendosi te shpalle fitues subjektin "Raiffeisen Bank", i cili ofron nje siperfaqe prej 109.6 m2 me vlere 69500 lek/muaj.


Njoftime muaji Qershor 2012

Njoftim date 29.06.2012 - Administrata Tatimore vazhdon ciklin e takimeve prezantuese dhe informuese me operatorët turistike.
Në zbatim të Planit Strategjik të saj dhe në prezantim të Strategjisë së Re të Përmbushjes Vullnetare të Detyrimeve Tatimore, Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve organizoi në Shkodër, takimin për informimin dhe bashkëbisedimin me operatorët turistikë, për të përcaktuar realizimin e objektivave të saj.
Për më tepër.....

07.06.2012 - Administrata Tatimore vazhdon ciklin e takimeve prezantuese dhe informuese me operatorët turistikë
Duke e konsideruar turizmin si një sektor me prioritet në realizimin e objektivave të saj, Administrata tatimore, vijon ciklin e takimeve informuese dhe prezantuese me operatorët turistikë në të gjithë vendin. Qëllimi i këtyre takimeve është prezantimi i Strategjisë së re të Përmbushjes vullnetare të detyrimeve tatimore si dhe transmetimi i mesazhit se Administrata Tatimore, është një administratë e thjeshtë, shërbyese dhe që mbledh tatimet në përputhje me programin e Qeverisë shqiptare.
Për më tepër.....

Datë 21.06.2012 – Njoftim për marrje ambientesh me qera DRT Kukës
Drejtoria Rajonale Tatimore Kukës, kërkon të marrë me qera ambiente për zyra me sipërfaqe 110 m2 të hipotekuar. Nevoja për ambiente me këtë sipërfaqe është domosdoshmëri për të krijuar një ambient sa më funksional në shërbim të tatimpaguesve.
më tepër...


Njoftime muaji Mars 2012

28.03.2012 - Kujtese per tatimpaguesit ne lidhje me afatin e dorezimit te pasqyrave financiare dhe deklaratave perkatese
Ju rikujtojme qe ne baze te ligjit Nr. Nr.9920, datë 19.5.2008 “Për Procedurat Tatimore në Republikën e Shqipërisë” neni 65, pika 3,: “Në rastet kur afati i fundit për dorëzimin e deklaratës bie në ditë pushimi, atëherë si ditë e fundit e afatit llogaritet dita e parë e punës, pas ditës së pushimit” ju kujtojme se data perfundimtare e dorezimit te pasqyrave financiare per vitin 2011, dorezimit te formulareve te Tatim-fitimit vjetor dhe TAPBV si dhe pagesave perkatese eshte data 2 Prill 2012, pasi data 31.03.2012 eshte dite e shtune.

15.03.2012 - Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve nderohet me “Cmimin Europian të Konsumatorëve Shqiptarë”
Zyra për Mbrojtjen e Konsumatorit ka nderuar Drejtorinë e Përgjithshme të Tatimeve me “Cmimin Europian të Konsumatorëve Shqiptarë, për rolin e vecantë në formalizimin e marrëdhënieve Konsumatorë – Tregtues, nëpërmjet vendosjes së kasave fiskale në të gjithë tregun e pakicës në periudhën 15 Mars 2011 – 15 Mars 2012. Ky çmim vlerësoi përpjekjet e Administratës Tatimore për instalimin e paisjeve fiskale sidomos në tatimpaguesit e Biznesit të Vogël, si një masë tepër e rëndësishme në mbrojtjen e të Drejtave të Konsumatorit. Çmimi i dhënë u tërhoq nga Zv. Drejtori i Përgjithshëm i Tatimeve Z. Besnik Nuredini, i cili shprehu mirënjohjen e tij në emër të Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve për këtë vlerësim të dhënë nga Zyra për Mbrojtjen e Konsumatorit si dhe premtoi vazhdimësi të marrëdhenieve pozitive me publikun.

13.03.2012 - Kujtese per Tatimpaguesit
Te nderuar tatimpagues!

Ne baze te ligjit Nr. Nr.9920, datë 19.5.2008 “Për Procedurat Tatimore në Republikën e Shqipërisë” neni 65, paragrafi 3 ku shkruhet shprehimisht se “Në rastet kur afati i fundit për dorëzimin e deklaratës bie në ditë pushimi, atëherë si ditë e fundit e afatit llogaritet dita e parë e punës, pas ditës së pushimit” ju kujtojme se data perfundimtare e deklarimit dhe pageses se TVSH per muajin shkurt 2012, do te jete data 15.03.2012 , pasi data 14.03.2012 eshte dite pushimi zyrtar.

Datë 08.03.2012 – Njoftim mbi Udhëzuesin Nr . 4107 , datë 22 . 02 .2012 për zbatimin e procedurave të verifikimit të pasqyrave financiare për vitin fiskal 2011.
Te nderuar Tatimpagues!

Në zbatim të ligjit Nr.8438, datë 28.12.1998, i ndryshuar, të udhëzimit të Ministrit të Financave Nr.5, datë 30.01.2006 “Për tatimin mbi të ardhurat”, i ndryshuar, si dhe kërkesave të ligjit Nr.9228, datë 29.04.2004 “Për kontabilitetin dhe pasqyrave financiare”, i ndryshuar, Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve nxjerr Udhëzuesin për zbatimin e procedurave të verifikimit të pasqyrave financiare për vitin fiskal 2011 .
Udhëzues Nr . 4107 , datë 22 . 02 .2012, " Për zbatimin e procedurave të verifikimit të pasqyrave financiare për vitin fiskal 2011".
Aktivet Afatgjata Materiale
Pasqyre Nr.3 (Evidentimi i te ardhurave sipas aktivitetit)


Njoftime muaji Shkurt 2012

Datë 09.2.2012 – Intervista e plote e Drejtorit të Përgjithshëm të Tatimeve, dhënë për Gazetën Panorama.
Sfida e re, deklarimi i të ardhurave personale.

Sfida e Tatimeve për vitin 2012 do të jetë administrimi i deklaratave të të ardhurave personale. Ligji i ri i detyron të gjithë ata persona që kanë të ardhura më shumë se 2 milionë lekë në vit, të dërgojnë në mënyrë elektronike formularët ku deklarojnë të gjitha të ardhurat që marrin gjatë vitit.
Për më tepër.....

Njoftime muaji Janar 2012

29.01.2012 - Vizitë pune në kuadër të bashkëpunimit bilateral me Administratën e Mbledhjes së të Ardhurave Publike të Maqedonisë
Në kuadër të bashkëpunimit bilateral mes Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve të Shqipërisë dhe Administratës Publike të Mbledhjes së të Ardhurave të Maqedonisë, në datën 27 Janar 2012, ne Shkup, nje delegacion i kryesuar nga Drejtori I Pergjithshem i Tatimeve z.Gazmir Spahija, zhvilloi nje vizite pune prane Administrates Tatimore te Maqedonise. Ne kete vizite pune merrnin pjese drejtues te stafit të lartë menaxherial të dy administrative tatimore homologe.
Për më tepër.....

DRT ELBASAN - NJOFTIM PER SHPALLJE ANKANDI, datë 22.01.2012
Shitja e mjeteve të transportit të Drejtorisë Rajonale Tatimore Elbasan

 1. Autoriteti shitës: Drejtoria Rajonale Tatimore Elbasan, tel. & fax. ++ 355 54 252075
 2. Data e zhvillimit të ankandit: 22.01.2012, ora 11.00
 3. Objekti i Shitjes:
  1. Autoveturë MITSUBISHI PAJERO
  2. Autoveturë FORD TRANZIT
 4. me teper...
  Dokumentat standarte të ankandit publik

  13.01.2012 - Njoftim mbi funksionimin e deklarimit elektronik
  Te nderuar tatimpagues,

  Duke ju kerkuar ndjese per problemet e krijuara gjate diteve te fundit ne lidhje me deklarimin elektronik, ju sigurojme qe ky problem tashme eshte i zgjidhur dhe ju mund te vazhdoni normalisht te plotesoni deklaratat tuaja tatimore si dhe t'i deklaroni ne menyre elektronike ato.
  Per cdo informacion apo asistence ju mund te kontaktoni me zyrat e Sherbimit ndaj Tatimpaguesve, prane Drejtorise Rajonale ku jeni te regjistruar.
  Administrata tatimore ju mirepret!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

09.01.2012 – Udhezues perdorimi per deklarimin e listepagesave
Te nderuar tatimpagues!

Duke filluar nga dita e sotme ne rubriken Sherbimet elektronike – Udhezues perdorimi te kesaj faqeje, do te gjeni
Udhezues perdorimi per deklarimin e listepagesave. Ky Udhezues, i hartuar ne baze te VKM 55, date 03.02.2010 “Per deklarimin e detyrueshem te deklaratave tatimore dhe te dokumenteve te tjera tatimore, vetem nepermjet formes elektronike”, i ndryshuar, ju shpjegon hap pas hapi menyren e deklarimit elektronik te listepagesave ( E SIG 025) si dhe te Pasqyres se deklarimit te te punesuarve per here te pare, rishtazi apo te te larguarve nga puna ( E SIG 027). Per me shume informacion si dhe per t’u trajnuar ne lidhje me deklarimin ne menyre elektronike te listepagesave dhe formulareve te ndryshimit te numrit te punonjesve, ju mund te drejtoheni prane zyrave te sherbimit per tatimpaguesit, ku do te merrni asistence profesionale per plotesimin ne menyre te drejte te ketij detyrimi ligjor.
Administrata tatimore ju mirepret!

Njoftime muaji Dhjetor 2011

Date 30.12.2011 – Njoftim mbi hyrjen ne fuqi te VKM Nr. 899 date 14.12.2011, "Per disa shtesa dhe ndryshime ne Vendimin Nr. 55 date 03.02.2010 te Keshillit te Ministrave "Per deklarimin e detyrueshem te deklaratave tatimore dhe te dokumenteve te tjera tatimore, vetem nepermjet formes elektronike", te ndryshuar".
Duke filluar nga 01.01 2012:
a. listepagesat e kontributeve te sigurimeve shoqerore, shendetsore dhe tatimi mbi te ardhurat nga punesimi,
b. pasqyrat e te punesuarve per here te pare, atyre rishtazi, si dhe te te larguarve nga puna,
c. deklarimi dhe pagesa e tatimit mbi te ardhurat personale te biznesit te vogel,
do te deklarohen vetem nepermjet formes elektronike, sipas afateve ligjore ne fuqi.
me teper...


Njoftime muaji Nentor 2011

DRT ELBASAN - NJOFTIM PER SHPALLJE ANKANDI
Dokumentat e ankandit per shitje automjeti nga DRT Elbasan

 1. Autoriteti shites: Drejtoria Rajonale Tatimore Elbasan, tel & fax.++ 355 54 252075
 2. Data e zhvillimit te ankandit: 22.12.2011, ora 11.00
 3. Objekti i Shitjes:
Autoveture AUDI 100
Autoveture TOYOTA JAPONEZE
Autoveture MITSUBISHI PAJERO
Autoveture FORD TRANZIT
me teper...

DRT FIER - NJOFTIM PER SHPALLJE ANKANDI PER SHITJE AUTOMJETESH
Në zbatim të Ligjit Nr. 10160 datë 15.10.2009, “Për rregulliminn e shërbimit të transportit për funksionarët publikë dhe nëpunësit civilë”, dhe Vendimit të Qeverisë Nr. 1242 datë 16.12.2009, “Për rregullat e funksionimit të komisionit të ankandit, procedurat e zhvillimit të ankandit, kriteret e vlerësimit të pronës, që nxirret në ankand, si dhe për mënyrën e indeksimit të përfitimit financiar mujor”, pika II / 3 , pika XIII / 2 , shkresës me Nr. 1569/14 Prot. datë 02.02.2010, të Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve “Për shitjen e automjeteve në ankand”, si dhe Urdhërit me Nr. 4422/1 Prot. datë 10.11.2011, të Drejtorit Rajonal “Për krijimin e komisionit të ankandit për shitjen e automjeteve” të Drejtorisë Rajonale Tatimore Fier. Komisioni i Ankandit Njofton se do të nxirren në ankand automjetet me të dhënat e mëposhtme :
me teper...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Njoftime muaji Shtator 2011

Njoftim ne lidhje me ndryshimet ne Ligjin e Proçedurave tatimore per mosinstalim te pajisjes fiskale, te mosleshimit te kuponit tatimor dhe te biletave te sherbimit me vlere te parashtypur!
Te nderuar tatimpagues!

Plotesoni detyrimin tuaj ligjor per instalim te pajisjeve fiskale si dhe per leshimin e kuponit tatimor apo te biletave te sherbimit me vlere te parashtypur. Kete detyrim e kane te gjithe tatimpaguesit, që kryejnë qarkullimin e mallrave dhe të shërbimeve, për të cilat pagesat nuk kryhen nëpërmjet bankës.
Ligji nr.9920 date 19.05.2008,i ndryshuar, Neni 122, percakton masen e gjobave qe vendosen ne rast te mosinstalimit te pajisjes fiskale, te mosleshimit te kuponit tatimor dhe te biletave te sherbimit me vlere te parashtypur.

Njoftim per ndryshimet ne Ligjin e Procedurave per Identifikimin e personave, që ushtrojnë veprimtari tregtare pa u regjistruar!
Kujdes!

Mos ushtroni veprimtari ekonomiko - tregetare pa u regjistruar ne QKR!
Ligji nr.9920 date 19.05.2008 “Per Procedurat Tatimore”, i ndryshuar, Neni 40, percakton detyrimin tuaj per t’u regjistruar dhe ju lejon te ushtroni veprimtari ekonomiko-tregtare vetëm pas regjistrimit, ne Qendren Kombetare te Regjistrimit. Nese nga Administrata Tatimore do te identifikoheni si person qe ushtroni veprimtari pa u regjistruar ne QKR, do t’ju mbyllet veprimtaria dhe do t’ju konfiskohen te gjitha materialet.(Neni 41 dhe 121 i Ligjit nr.9920 date 19.05.2008 “Per Procedurat Tatimore”, i ndryshuar).

per me teper..


Njoftime muaji Gusht 2011

NJOFTIM ANKANDI
 1. Autoriteti shites: Drejtoria Rajonale Tatimore Elbasan, tel., fax. ++ 355 54 252075
 2. Data e zhvillimit te ankandit: 08.09.2011, ora 11.00
 3. Objekti i Shitjes:
  • -Autoveture AUDI 100
  • -Autoveture TOYOTA JAPONEZE
      me teper...

      DOKUMENTET STANDARDE TË ANKANDIT PUBLIK
      1. Autoriteti shites: Drejtoria Rajonale Tatimore Elbasan, tel., fax. ++ 355 54 5252075
      2. Data e zhvillimit te ankandit: 08.09.2011, ora 13.00
      3. Objekti i Shitjes:
       • -Autoveture AUDI 100
       • -Autoveture TOYOTA JAPONEZE
      me teper...

      PROCES VERBAL PER VLERSIMIN E GJENDJES TEKNIKE TE MJETIT MOTORRIK ME TARGE GR 0217 B
      Në bazë të Ligjit nr 10160 date 15.10.2009 “Per rregullimin e sherbimit te transportit per funksionaret publike dhe nepunesit civile” , si dhe Vendimit të Këshillit të Ministrave Nr 1242 dt.16.12.2009 “Për rregullat e funksionimit te komisionit te ankandit....” , u mblodh komisioni i ngarkuar me Urdher te Drejtorit Rajonal date 28.05.2010, per kqyrjen dhe vleresimin e gjendjes teknike faktike të automjeteve te planifikuara per shitje , dhe pasi kqyrem mjetin dhe Lejen e Qarkullimit me nr 999217 , konstatuam si me poshte :

      me teper...

      PROCES VERBAL PER VLERSIMIN E GJENDJES TEKNIKE TE MJETIT MOTORRIK ME TARGE EL 7709 A
      Në bazë të Ligjit nr 10160 date 15.10.2009 “Per rregullimin e sherbimit te transportit per funksionaret publike dhe nepunesit civile” , si dhe Vendimit të Këshillit të Ministrave Nr 1242 dt.16.12.2009 “Për rregullat e funksionimit te komisionit te ankandit....” , u mblodh komisioni i ngarkuar me Urdher te Drejtorit Rajonal date 28.05.2010, per kqyrjen dhe vleresimin e gjendjes teknike faktike të automjeteve te planifikuara per shitje , dhe pasi kqyrem mjetin dhe Lejen e Qarkullimit me nr 129710 , konstatuam si me poshte:

      me teper...

                                                              Njoftime muaji Korrik 2011

                                                              NJoftim per Ligjin Nr.10418 date 21.04.2011, “Per legalizimin e kapitalit dhe faljen e nje pjese te borxhit tatimor dhe doganor”.
                                                              Te nderuar tatimpagues!

                                                              DNga data 18.05.2011 ka hyre ne fuqi Ligji nr.10418 date 21.04.2011, “Per legalizimin e kapitalit dhe faljen e nje pjese te borxhit tatimor dhe doganor”.
                                                              Ne baze te ketij ligji, parashikohet falja e nje pjese te borxhit tatimor e doganor, kontributeve të sigurimeve shoqërore e shëndetësore si dhe percaktohen parimet dhe garancitë, veprimet e subjekteve që përfitojnë nga legalizimi i kapitalit.
                                                              Koha e zbatimit te ketij ligji, gjate se ciles subjektet mund te ushtrojne te drejten te perfitojne nga legalizimi dhe falja eshte deri në datën 31 dhjetor 2011.
                                                              Ju mund te paraqiteni prane sporteleve te Sherbimit ndaj Tatimpaguesve, per te marre informacion dhe asistencen e duhur ne lidhje me zbatimin e procedurave per te perfituar nga ky ligj. Duke klikuar ketu , ju mund te njiheni me Bazen Ligjore si dhe Listat e subjekteve qe mund te perfitojne nga ky Ligj, sipas Drejtorise Rajonale ku jeni te regjistruar
                                                              per me teper...

                                                              NJOFTIM SHPALLJE E FITUESIT PER DHENIE AMBJENTI ME QERA NE DRT VLORE
                                                              Drejtoria Rajonale Tatimore Vlorë, pasi kreu të gjithë procedurat dhe shqyrtoi ofertat e paraqitura nga subjektet e interesuara, të cilët ofronin objekte me qira për zyra për Drejtorinë Rajonale Tatimore Vlore, vendosi të shpallë fitues subjektin Benard Frakulla, i cili ofron një sipërfaqe prej 39 m2 me vlere 40000 lek/muaj.
                                                              me teper...


                                                              NJOFTIM PER PERCAKTIMIN E PAGES MINIMALE NE SHKALLE VENDI
                                                              Ju kujtojmë se duke filluar nga muaji Korrik 2011 e ne vazhdim, paga bazë minimale mujore, për punonjësit në shkallë vendi, që është e domosdoshme të zbatohet nga çdo person juridik a fizik, vendas ose i huaj, të jetë 20.000 (njëzet mijë) lekë. Për personat fizikë, të cilët kanë punëmarrës, ky vendim është i domosdoshëm të zbatohet vetëm për punëmarrësit e tyre dhe jo për të vetëpunësuarit për vete dhe punonjësit e papaguar të familjes së tyre, me të cilët ata punojnë e bashkëjetojnë ligjërisht.
                                                              me teper...


                                                              NJOFTIM PER NDRYSHIM TE PAGES MINIMALE DHE MAKSIMALE PER EFEKT TE PAGESES SE KONTRIBUTEVE TE SIGURIMEVE SHOQERORE DHE SHENDETESORE DHE PER MENYREN E DEKLARIMIT PER MUAJT KORRIK DHE GUSHT 2011.
                                                              Në zbatim të pikës 1, të Vendimit Nr.541, datë 27.07.2011 “Për disa ndryshime në Vendimin Nr.1114, datë 30.7.2008, të Këshillit të Ministrave, “Për disa çështje në zbatim të ligjeve nr.7703, datë 11.5.1993, “Për sigurimet shoqërore në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar, nr.9136, datë 11.9.2003, “Për mbledhjen e kontributeve të detyrueshme të sigurimeve shoqërore dhe shëndetësore në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar, dhe nr.7870, datë 13.10.1994, “Për sigurimet shëndetësore në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar”, paga minimale mujore, për efekt të llogaritjes së kontributit të sigurimeve, shoqërore e shëndetësore, nga data 1.7.2011 e në vazhdim, të jetë jo më pak se 17.540 (shtatëmbëdhjetë mijë e pesëqind e dyzet) lekë, ndërsa paga maksimale mujore të jetë 87.700 (tetëdhjetë e shtatë mijë e shtatëqind) lekë.
                                                              me teper...


                                                              NJOFTIM PER SHPALLJEN E FITUESVE (TE PERZGJEDHUR), SIPAS VENDEVE TE PUNES TE SHPALLURA TE LIRA, KONKURENTET QE U TESTUAN NE DATAT 20,21 DHE 22.04.2011.
                                                              Ne përputhje me nenin 13 te Ligjit nr. 8549 dt. 11.11.1999 “Statusi i Nepunesit Civil” si dhe te VKM nr. 1184, date 20.08.2008 “Per përcaktimin e procedurave te rekrutimit e te emerimit, te afateve te kalimit nga nje nivel me i ulet ne nje nivel me te larte karrjere dhe per marrjen e masave disiplinore per punonjësit e Administrates Tatimore Qendrore” pika 6/c, shpallen fitues te fazes se trete (te përzgjedhur) per pozicionet:

                                                              per me teper...


                                                              NJOFTIM PER MARRJE AMBIENTESH ME QERA NE DRT VLORE
                                                              Drejtoria Rajonale Tatimore Vlorë, kërkon të marrë me qera ambiente për zyra me sipërfaqe 40-50 m2 të hipotekuar. Nevoja për ambiente me këtë sipërfaqe është domosdoshmëri për të krijuar një ambient sa më funksional në shërbim të tatimpaguesve. Ambienti duhet të plotësojë këto kushte:

                                                              me teper...

                                                              DRT KUKES - NJOFTIM PER SHPALLJE ANKANDI
                                                              Në mbështetje të nenit 8, të ligjit Nr. 10160, datë 15.10.2009, "Për rregullimin e shërbimit të transportit për funksionarët publikë dhe nëpunësit civilë", VKM Nr.1242, datë 16.12.2009 të Këshillit të Ministrave "Për rregullat e funksionimit të komisionit të ankandit, proçedurat e zhvillimit të ankandit, kriteret e vleresimit të pronës, që nxirret në ankand, si dhe për mënyrën e indeksimit të përfitimit financiar mujor", si dhe shkreses se drejtorise se Pergjithshme te Tatimeve Nr.1569/6 Prot. date 02.02.2010 ju njoftojme per:
                                                              • - Fillimin me date 08.07.2011 te proçedures se hapur te ankandit per automjetet ne pronesi te Drejtorise Rajonale te Tatimeve Kukes.
                                                              me teper...
                                                              kliko per te pare fotot...
                                                              Njoftime muaji Prill 2011

                                                              NJOFTIM PER SHPALLJEN E DATAVE DHE LISTAVE TE KONKURENTEVE TE KUALIFIKUAR PER KONKURSET E VENDEVE TE LIRA TE PUNES.
                                                              URDHËR I BRENDSHËM
                                                              PËR ZHVILLIMIN E TESTIMIT PËR PUNONJËSIT E KATEGORISË A, B, C1, C2 DHE C3
                                                              Mbështetur në Ligjin nr. 9920, datë 19.05.2008 “Për procedurat tatimore në republikën e Shqipërisë”, në Ligjin nr. 8549, datë 11.11.1999 “Statusi i nëpunësit civil”, në VKM nr. 1184, datë 20.08.2008 “Për përcaktimin e procedurave të rekrutimit e të emërimit, të afateve të kalimit nga një nivel më i ulët në një nivel më të lartë karriere dhe për marrjen e masave disiplinore për punonjësit e Administratës Tatimore Qëndrore”, i ndryshuar, në Urdhërin e Ministrit të Financave nr. 30, datë 13.03.2011.
                                                              me teper...

                                                              07.04.2011 - PREZANTIMI I AVOKATIT TE TATIMPAGUESIT ME ANETARET E DHOMES AMERIKANE TE TREGTISE.
                                                              Administrata Tatimore në bashkëpunim me Dhomën Amerikane të Tregtisë organizoi sot me datë 07.04.2011 pranë ambienteve të Hotel Sheraton Tirana, takimin prezantues me Avokatin e Tatimpaguesit, një strukturë e re ngritur pranë Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve, sipas Ligjit Nr. 9920, datë 19.05.2008 “Per Procedurat Tatimore në Republikën e Shqipërisë” i ndryshuar.

                                                              me teper...

                                                              INFORMACION NE LIDHJE ME TVSH-ne E ARSIMIT.
                                                              TVSH-ja per furnizimet e sherbimeve te kryera nga institucionet arsimore plotesuese jopublike eshte me shkalle tatimore 20 %. Drejtoria e Pergjithshme e Tatimeve, duke marre shkas nga problematikat e ngritura lidhur me zbatueshmerine e nenit 24/1 te Ligjit Nr. 7928, date 27.04.1995, “Per TVSH-ne”, i ndryshuar, konkretisht mbi furnizimet e sherbimeve te kryera nga institucionet arsimore plotesuese jopublike, ju sqaron se:

                                                              me teper...

                                                              Njoftime muaji Mars 2011

                                                              NJOFTIM PER PROCEDUREN E DOREZIMIT DHE VERIFIKIMIT TE PASQYRAVE FINANCIARE
                                                              Ju kujtojme se data 31 Mars 2011, eshte afati i fundit i dorezimit te pasqyrave financiare dhe formularit të deklarimit dhe të pagesës së tatimit mbi fitimin, si dhe formularit të deklarimit dhe të pagesës së tatimit mbi të ardhurat personale të biznesit të vogël.
                                                              Për një administrim dhe verifikim më të mirë të pasqyrave financiare sipas Standarteve të kontabilitetit, Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve nxjerr Udhëzuesin Nr.1 date 11.03.2011, “Për zbatimin e procedurave të verifikimit të pasqyrave financiare për vitin fiskal 2010”.
                                                              Ne baze te ketij Udhezuesi, krahas dorëzimit të pasqyrave financiare konform standarteve të kontabilitetit, tatimpaguesit do të dorëzojnë edhe
                                                              • Kontratën e qirasë për ambientet e marra me qera, apo vërtetimin e pronësisë për objektet në pronësi.
                                                              • Gjendjen e inventarit te materialeve dhe mallrave me date 31.12.2010 (analitik)
                                                              • Inventarin e mjeteve te transportit ne pronesi
                                                              • Pasqyra e aktiveve afatgjata materiale
                                                              • Pasqyrat nr 1 , 2 dhe 3 bashkëngjitur këtij udhëzuesi
                                                              • Deklarate
                                                              • Pasqyrat financiare duhet te pergatiten sipas Standarteve Kombetare te Kontabilitetit Nr.2 dhe Nr.15 ( per Mikrondermarrjet).
                                                              • Udhezuesin nr. 1, date 11.03.2011, “Për zbatimin e procedurave të verifikimit të pasqyrave financiare për vitin fiskal 2010” [pdf]
                                                              •  Deklarate [pdf]
                                                               1.  Aktivet Afatgjata Materiale [pdf], [xls] 
                                                               2.  Pasqyra 1 dhe 2 (Aneksi statistikor) [pdf], [xls]
                                                               3.  Pasqyre Nr.3 Ndarja sipas aktivitetit [pdf], [xls]

                                                              NJOFTIM PER SHPALLJE ANKANDI DRT FIER PER DRT VLORE

                                                              DRT KUKES - NJOFTIM PER SHPALLJE ANKANDI

                                                              SHPALLJE NJOFTIM ANKANDI - DREJTORIA RAJONALE TATIMORE GJIROKASTER

                                                              31.03.2011 PREZANTIMI I ARRITJEVE TE PROJEKTIT IPA 2007
                                                              Ne kuader te programit IPA 2007 (Instrumentat para Aderimit), ne daten 31 Mars 2011, ne ambientet e Hotel ”Rogner Europarak”, ne Tirane, u organizua ceremonia e prezantimit te arritjeve te projektit te binjakezimit ”Mbeshtetje per Drejtorine e Pergjithshme te Tatimeve te Shqiperise”, per vitin e pare te ecurise se tij.
                                                              Ne kete ceremoni moren pjese Shkelqesia e Tij, Z.Ettore Sequi, Shef i Delegacionit te Bashkimit Europian ne Shqiperi, Z. Alfred Rushaj, Zv/Minister i Financave, ambasadore te vendeve te Bashkimit europian ne Shqiperi, perfaqesues te Bashkimit te Dhomave te Tregetise dhe Industrise, drejtues te larte te doganave dhe tatimeve, drejtuesit dhe ekspertet suedeze dhe franceze te Projektit si dhe drejtues te institucioneve perberese te Administrates shqiptare.

                                                              me teper...

                                                              FJALA PERSHENDETESE E DREJTORIT TE PERGJITHSHEM TE TATIMEVE Z.GAZMIR SPAHIJA.
                                                              I nderuar Shkelqesia Juaj Z. Ambasador, Shef i Delegacionit te Bashkimit Europian ne Shqiperi,
                                                              I nderuar Z.Zv/Minister i Financave,
                                                              Te nderuar zoterinj ambasadore,
                                                              Te nderuar pjesemarres,
                                                              Se pari do te doja t’ju falenderoja per pjesemarrjen sot ne kete eveniment i cili ka te beje me nje pasqyrim te pergjithshem te asistences se akorduar nga programi IPA 2007 (Instrumentat para Aderimit), program ky i financuar nga Bashkimi Europian.  Ne kuader te ketij programi, nepermjet projektit te binjakezimit ”Mbeshtetje per Drejtorine e Pergjithshme te Tatimeve te Shqiperise”, i drejtuar nga Administra Tatimore Suedeze ne bashkepunim me Drejtorine e Pergjithshme te Financave Publike te Frances, asistohet  Drejtoria e Pergjithshme e Tatimeve dhe drejtorite rajonale tatimore ne varesi te saj per perqasjen e kuadrit ligjor dhe procedurave me standartet e Bashkimit Evropian. 

                                                              me teper...

                                                              08.03.2011 - NJOFTIM PER TATIMPAGUESIT PER DISA PROBLEME TEKNIKE GJATE PROCESIT TE DOREZIMIT NE MENYRE ELEKTRONIKE TE REGJISTRIMEVE TE LIBRAVE TE SHITJES DHE BLERJES.
                                                              Të nderuar Tatimpagues!
                                                              Si pasoje e disa ndryshimeve teknike qe po realizohen ne sistemin e deklarimit elektronik te detyrimeve tatimore, bazuar ne Udhezimin nr.17 date 13.05.2008, “Per TVSH-ne”,i ndryshuar, gjate diteve te fundit, jane vene re disa probleme qe kane te bejne me vonesa apo parregullsi gjate proçesit te dorezimit ne menyre elektronike te regjistrimeve mujore te librave te shitjes dhe blerjes.
                                                              Nisur nga ky fakt, ju bejme dije qe, ju mund te vazhdoni te kryeni deklarimin e librave te muajit Shkurt 2011 edhe pas dates 7 Mars 2011.
                                                              Per çdo pyetje, informacion apo asistence direkte, ju mund te drejtoheni ne sportelet e Sherbimit ndaj Tatimpaguesve, ne te gjitha Drejtorite Rajonale.
                                                              Administrata tatimore ju mirepret!


                                                              02.03.2011 - PERFORMANCE POZITIVE E ADMINISTRATES TATIMORE NE MBLEDHJEN E TE ARDHURAVE
                                                              Muaji Shkurt i këtij viti, ka treguar edhe nje here, ecurine pozitive të Administrates Tatimore, ne mbledhjen e te Ardhurave, duke treguar se, ekonomia po pergjigjet me ritme pozitive, politikave fiskale dhe buxhetore te Qeverise. 
                                                              Ne muajin Shkurt 2011, te ardhurat jane realizuar ne masen 12.4 miliarde leke nga 11.2 miliarde leke te realizuara ne Shkurt 2010, rreth 1.2 miliarde leke me teper ose 10.3% me shume. Ndersa, krahasuar me targetin e vendosur nga Ministria e Financave, rezulton realizim ne masen 101.5%.
                                                              me teper...

                                                              1.03.2011 - PERUROHET QENDRA PER SHERBIMIN NDAJ TATIMPAGUESVE TE TIRANES
                                                              Sot u zhvillua ceremonia e perurimit te Qendres se Sherbimit per Tatimpaguesit e Drejtorise Tatimore Tirane. Ne kete ceremoni ishin te pranishem: Kryeministri Berisha, Ambasadori Amerikan Aleksander Arvizu, Drejtori USAID për Shqipërinë Joseph Williams, Ministri i Financave Ridvan Bode si dhe Drejtori i Përgjithshëm i Tatimeve Gazmir Spahija.
                                                              Ngritja e kesaj Qendre u realizua ne bashkepunim dhe me ndihmen e Programit të Korporatës së Sfidës së Mijëvjeçarit për Shqipërinë II (MCCA2), i administruar nga USAID. 
                                                              me teper...

                                                              FJALA PERSHENDETESE E DREJTORIT TE PERGJITHSHEM Z.GAZMIR SPAHIJA.
                                                              Më lejoni që në emër të Administratës Tatimore t’Ju shpreh falenderimin për praninë Tuaj në inagurimin e Qendrës së Shërbimit te Tatimpaguesve te DRT-së TIranë dhe të Njësisë së Tatimpaguesve të Mëdhenj (VIP) .

                                                              Përmirësimi i shërbimit ndaj tatimpaguesve, është pjesë e reformave të thella ligjore dhe administrative, të ndermarra nga Qeveria Shqiptare, për një administratë me standarde të larta, eficente, transparente dhe të besueshme, me një shërbim të nivelit bashkëkohor.
                                                              Kjo Qendër moderne është pjesë e ndihmës së shumëanëshme, të Qeverisë dhe Taksapaguesve të SHBA për Qeverinë dhe popullin shqiptar. Ajo është ideuar, financuar dhe bërë funksionale nga projekti Koorporata e Sfidës së Mijëvjecarit, e realizuar nga USAID në bashkëpunim me Qeverinë Shqiptare, bazuar në eksperiencat më të mira të vendeve perëndimore.
                                                              me teper...

                                                              Njoftime muaji Shkurt 2011

                                                              18.02.2011 NJOFTIM PER VENDE TE LIRA PUNE

                                                              16.02.2011 FTESE PER NEGOCIATE PER PRODHIMIN E NJE SPOTI PUBLICITAR, PER DREJTORINE E PERGJITHSHME TE TATIMEVE.
                                                              Bazuar në Vendimin e Këshillit të Ministrave Nr. 1195, datë 5.08.2008, të Këshillit të Ministrave “Për blerjen, zhvillimin, prodhimin dhe bashkëprodhimin e programeve të reklamave për trasmetim nga Operatorët radiotelevizivë ose botim në median e shkruar, dhe për kontratat,  për kohë trasmetimi, nga organet e Administratës Shtetërore”,  pika 9, Drejtoria e Pergjithshme e Tatimeve ju dërgon këtë ftesë për pjesemarrje për realizimin dhe prodhimin e një spoti publicitar për publikun me karakter informues si më poshtë:

                                                              me teper...

                                                              03.02.2011 - NJOFTIM PER MEDIAT

                                                              NJOFTIM PER FORMATIN E LIBRIT TE BLERJES DHE TE SHITJES.
                                                              Te nderuar tatimpagues!
                                                              Ju njoftojme se, bazuar ne Udhezimin nr.17 date 13.05.2008, i ndryshuar, formati i regjistrimeve mujore te librave te blerjes dhe shitjes ka ndryshuar.
                                                              Ju mund te klikoni ketu per te shkarkuar ne format elektronik Librin e shitjes dhe Librin e blerjes dhe me pas t’a ngarkoni ate elektronikisht.Gjithashtu formatin e sakte te librave te shitjes dhe blerjes e gjeni edhe ne linkun Modele dokumentash tatimore. Procedura dhe afatet e dorezimit ne menyre elektronike te librave te shitjes dhe blerjes nuk ka ndryshuar.
                                                              Per çdo pyetje apo informacion, ju mund te drejtoheni prane zyrave te Sherbimit ndaj Tatimpaguesve ne Drejtorine Rajonale ku jeni te regjistruar.
                                                              Administrata tatimore ju mirepret!
                                                              Per te shkarkuar librin e blerjes
                                                              kliko ketu Per te shkarkuar librin e shitjes kliko ketu.

                                                              02.02.2011 – PER MENYREN E ZBATIMIT TE TVSH-se PER FURNIZIMIN E BARNAVE, NGA DATA 31.01.2011.
                                                              Te nderuar tatimpagues!
                                                              Ju njoftojme se në zbatim te Ligjit Nr. 10363 date16.12.2010 “Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin nr. 7928, datë 27.4.1995 “Për tatimin mbi vlerën e shtuar”, të ndryshuar, “Furnizimi i barnave, shërbimeve shëndetësore nga institucionet shëndetësore, publike dhe private, është furnizim i tatueshëm me shkallën tatimore 10 për qind”.
                                                              Ministri i Financave ne Udhezimin e tij Nr.5, date 31.01.2011, udhezon se:
                                                              1.Nuk do të aplikohet TVSH-ja, për barnat e importuara dhe prodhuara në vend, të pajisura me pullën e kontrollit me çmimin pa TVSH, që rezultojnë gjendje në subjektet farmaceutike deri në datën e hyrjes në fuqi të Ligjit Nr.10363, datë 16.12.2010 (date 31 Janar 2011).
                                                              2.Nderkohe të gjitha pullat e kontrollit të barnave që shiten nga data 1 shkurt 2011, do të kenë të përfshirë TVSH-në në cmimin përfundimtar të shitjes. Qendra e Kontrollit të Barnave merr masa që në pullën e kontrollit të barnave të evidentohet cmimi përfundimtar me TVSH.
                                                              3.Gjatë tremujorit të parë të vitit 2011, cdo person juridik apo fizik, importues apo prodhues i barnave,
                                                              ne fund te çdo muaji, do te deklaroje stokun ne organin tatimor ku eshte i regjistruar.
                                                              Administrata Tatimore ju mirepret!

                                                              me teper...

                                                              Njoftime muaji Janar 2011

                                                              27.01.2011 - NJOFTIM PER VENDE TE LIRA PUNE

                                                              27.01.2011 - NJOFTIM PER HEQJEN E KUFIRIT MINIMAL TE REGJISTRIMIT NE TVSH PER PROFESIONET E LIRA
                                                              Te nderuar tatimpagues!
                                                              Ju njoftojme se ne zbatim te VKM 1058, date 21.10.2009, i ndryshuar, per tatimpaguesit, që ofrojnë shërbime në veprimtari ekonomike, sipas profesioneve, të tilla si: avokat, noter, mjek i specializuar, dentist, dentist i specializuar, farmacist, infermier, mami, veteriner, arkitekt, inxhinier, mjek-laborant, projektues, ekonomist, agronom, ekspert kontabël i regjistruar, dhe kontabilist i miratuar dhe vlerësues i pasurisë, si dhe në veprimtarinë ekonomike në fushën e hotelerisë, pavarësisht nga qarkullimi vjetor, kufiri minimal I regjistrimit për TVSH-në hiqet dhe të gjithë janë subjekte të TVSH-së.
                                                              Ky Vendim i shtrin efektet nga data 1 Shkurt 2011.
                                                              Per me shume informacion, ju mund te drejtoheni ne Zyrat e Sherbimit ndaj Tatimpaguesve, ku do te merrni asistencen e duhur dhe shpjegimet perkatese.
                                                              Administrata Tatimore ju mirepret!


                                                              Njoftime muaji Dhjetor 2010
                                                              Njoftime muaji Tetor 2010

                                                              INTERVISTE E DREJTORIT TE PERGJITHSHEM TE TATIMEVE Z.GAZMIR SPAHIJA
                                                              28.10.2010.Drejtori i Pergjithshem i Tatimeve z.Gazmir Spahija, ka dhene nje interviste ne te perditshmen "Panorama", mbi ecurine dhe vazhdimesine e reformave ne Administraten Tatimore.

                                                              me teper...

                                                              DRT SHKODER - NJOFTIM SHPALLJE ANKANDI
                                                              DRT KORCE - NJOFTIM PER SHITJEN NE ANKAND TE AUTOMJETEVE

                                                              DREJTORIA RAJONALE DURRES
                                                              Ne date 26.10.2010, Drejtoria Rajonale Durres ka organizuar nje aksion per kontroll te subjektet me aktivitet Tregti – Karburante, te cilet nuk jane pajisur me regjistrues elektronike fiskale. Gjate ketij aksioni, Drejtoria e Kontrollit ne bashkepunim me Sektorin e Zbatimit, ne Drejtorine Rajonale Tatimore Durres, ka zbatuar procedurat per bllokimin e aktivitetit per subjektet te cilet nuk kane instaluar regjistrues elektronike fiskale, ne mbeshtetje te Ligjit 9920, date 19.05.2008, “Per proçedurat Tatimore”. Gjithashtu, po ne date 26.10.2010, eshte bere bllokimi i aktivitetit per 15 subjekte qe ushtrojne aktivitetin ne fushen e Tregtise se Karburanteve, procedure e cila po vazhdon dhe per subjektet e tjera gjate diteve ne vazhdim.


                                                              01.10.2010 REZULTATET PERFUNDIMTARE TE KONKURSIT PER KATEGORINE A,B,C1,C2 DHE C3 NE ADMINISTRATEN TATIMORE QENDRORE.

                                                              Njoftime muaji Shtator 2010
                                                              Njoftime muaji Korrik 2010

                                                              KUJTESE PER TATIMPAGUESIT
                                                              Te nderuar tatimpagues,
                                                              ju njoftojme se ne zbatim te VKM nr. 566 dt. 14.7.2010, paga minimale e detyrueshme per t’u zbatuar nga çdo person juridik ,fizik, vendas ose i huaj, behet 19 000 leke. Efektet financiare fillojne nga data 1 korrik 2010.
                                                              Per cdo pyetje apo informacion ju mund te kontaktoni me Drejtorite apo Sektoret e Sherbimit ndaj tatimpaguesve ne te gjitha Drejtorite Rajonale Tatimore.
                                                              Specialistet e Sherbimit ndaj Tatimpaguesve do te jene ne sherbimin tuaj.

                                                              Administrata Tatimore ju mirepret!!


                                                              NDRYSHIMI I PAGES MINIMALE DHE MAKSIMALE PER EFEKT TE LLOGARITJES SE KONTRIBUTEVE TE SIGURIMEVE SHOQERORE DHE SHENDETESORE

                                                              JU NJOFTOJME SE DUKE FILLUAR NGA DATA 1 KORRIK 2010, NE KUADER TE PROJEKTIT PILOT NE DREJTORINE RAJONALE TATIMORE TIRANE, ME QELLIM PERMIRESIMIN E SHERBIMIT NDAJ TATIMPAGUESVE DHE PLOTESIMIN E KERKESAVE TUAJA PER VERTETIME, PER TE PARAQITUR KETO KERKESA, DUHET TE DREJTOHENI VETEM PRANE DREJTORISE SE SHERBIMIT NDAJ TATIMPAGUESVE.

                                                              Njoftime muaji Maj 2010
                                                              Njoftime muaji Mars 2010

                                                              NJOFTIMI PER TATIMPAGUESIN PER 31 MARSIN (DATA E PASQYRAVE FINANCIARE), njoftimi i plote
                                                              Duke klikuar ketu ju mund te gjeni Materialin e plote te Standartit Nr.15, si dhe ketu Udhezuesin nr. 1, date 09.03.2010, Per zbatimin e procedurave te verifikimit te pasqyrave financiare te vitit fiskal 2009.

                                                              NJOFTIM PER SHPALLJEN E DATAVE DHE LISTAVE TE KONKURENTEVE PER KONKURSET E VENDEVE TE LIRA TE PUNES NE ADMINISTRATEN TATIMORE

                                                              Njoftime muaji Janar 2010

                                                              PER MENYREN E DEKLARIMIT TE DETYRIMEVE DHE DOKUMENTAVE TATIMORE
                                                              Të nderuar Tatimpagues!
                                                              Ju njoftojme se, bazuar ne Vendimin e Keshillit te Ministrave te dates 3 Shkurt 2010 dhe ne Udhezimin nr.2, date 28.01.2010, te Ministrit te Financave, deklarimi i detyrimeve tatimore si dhe dorezimi i librave te shitjes dhe blerjes do te kryhet vetem ne menyre elektronike.


                                                              Njoftime muaji Dhjetor 2009
                                                              Njoftime muaji Tetor 2009

                                                              NJOFTIM
                                                              Ne perputhje me Ligjin Nr.8549, date 11.11.1999 “ Statusi i Nepunesit Civil” si dhe ne Vendimin Nr. 1184, date 20.08.2008 “Per percaktimin e procedurave te rekrutimit e te emerimit, te afateve te kalimit nga nje nivel me i ulet ne nje nivel me te larte karriere dhe per marrjen e masave disiplinore per punonjesit e Administrates Tatimore Qendrore” ,
                                                              Drejtoria e Pergjithshme e Tatimeve njofton te gjithe shtetasit qe kane paraqitur prane saj kerkesat per konkurim per vendet e lira te punes, qe testimi per kategorine e punes :

                                                              1. Inspektor/specialist tatimor do te zhvillohet ne daten 20.10.2009 ora 9.00 ne Pallatin e Sportit “Asllan Rusi”,
                                                              2. Per kategorine inspektor/specialist te teknologjise se informacionit, testimi do te zhvillohet ne daten 28.10.2009 ora 9.00 ne sallen e mbledhjes ne Drejtorine e Pergjithshme te Tatimeve, dhe
                                                              3. Per pozicionet e punes pergjegjes sektori dhe pergjegjes se zyrave te agjensive te sherbimit ne qarqe ne daten 22.10.2009 po ne pallatin e sportit “Asllan Rusi” ora 9.00. Te gjithe pjesmarresit te pajisen me document identifikimi diten e testimit.
                                                              Bashkangjitur do te gjeni listat e kandidateve te kualifikuar per konkurim per kategorite e mesiperme, kandidateve te skualifikuar dhe arsyen e skualifikimit.

                                                              Njoftime muaji Korrik 2009
                                                              Njoftime muaji Maj 2009

                                                              KUJTESE PER TATIMPAGUESIT
                                                              Te nderuar tatimpagues, ju njoftojme se ne zbatim te VKM nr. 522 dt. 13.5.2009, paga minimale e detyrueshme per t’u zbatuar nga çdo person juridik, fizik, vendas ose i huaj, behet 18 000 leke. Efektet financiare fillojne nga data 1 maj 2009.


                                                              KUJTESE PER TATIMPAGUESIT
                                                              Ju kujtojmë se në zbatim të Ligjit Nr. 10070, datë 05.02.2009 “Për disa ndryshime ne Ligjin Nr.7703, datë 11.05.1993 “Për Sigurimet Shoqërore në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar” i botuar në Fletoren Zyrtare Nr.17, datë 27.02.2009, duke filluar nga data 1 Maj 2009, masa e kontributit per sigurimet shoqërore që paguhen nga punëdhënësi ulet me 5%,pra nga 20% bëhet 15%. Gjithashtu eshte ulur me 3.2% edhe masa e kontributit per sigurimet shoqërore për personat fizikë, të vetëpunësuar, për veten e tyre dhe për punonjësit e papaguar të familjes, nga 26.2% në 23%. Theksojmë se detyrimi për kontribute shëndetësore nuk ndryshon. Përqindja e re e llogaritjes së kontributeve do të zbatohet për pagat e muajit maj 2009 e në vazhdim.


                                                              Njoftime muaji Prill 2009
                                                              Njoftime muajt Shkurt-Mars 2009
                                                              Njoftime muaji Janar 2009
                                                              Njoftime 2008

                                                               
                                                              Konfidencialiteti | © 2011 Drejtoria e Përgjithshme e Tatimeve